ЖИТТЯ

Рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС достатньо для забезпечення потреб станції

Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 9:00 13 червня рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя становить вже менше 9 метрів, а у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС – 16,67 метри. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,25 метрів. Протягом останнього часу рівень води в каналі не падає, його показники вже не залежать від коливань Каховського водосховища.

Виділилася в своє історичне русло річка Конка, яка зараз проходить уздовж ставка-охолоджувача ЗАЕС і була під Каховським водосховищем як підводна течія.

Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Раніше ми повідомили про те, що МОЗ закликало жителів Дніпропетровщини не пити та не використовувати неочищену воду. Також в Енергодарі вода відійшла та оголила протидесантні міни.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас