ЖИТТЯ

Володимир Зеленський відвідав Дніпропетровську область: подробиці

Президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки відвідав Кривий Ріг. На засіданні обговорювалися питання про забезпечення населення водою, спричинених підривом Каховської ГЕС вночі 6 червня. А також будівництва нового водогону, на заміну тим, які живилися з Каховського водосховища.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Дніпро.

У Дніпропетровській області через підрив дамби проблеми з водою виникли у Кривому Розі, Марганцю, Покрові і Нікополі. У Покрові та Марганці не працюють водоканали. Наразі у цих містах відбувається підвезення води за допомогою залізничного та автомобільного транспорту. Крім того, заплановане розширення мережі свердловин у Дніпропетровській області та проведення реконструкції наявних водогонів.

Окрім того, Президент провів відеоконференцію з понад 60 представниками світової спільноти політичних і громадських діячів. Зеленський закликав світову спільноту сприяти приверненню уваги міжнародних організацій для допомоги людям, які залишилися на тимчасово окупованій території, постраждалій від затоплення, і притягнення росії до відповідальності за екоцид в Україні.

За словами Зеленського, знищення дамби ГЕС призвело до затоплення сховищ з пальним, складів з хімікатами, добривами, могильниками тварин, зокрема 2 “сибіркових поховання” і потрапляння каналізаційних стоків.

“Понад 50 тисяч гектарів лісів затоплено, і щонайменше половина з них загине. Десятки тисяч птахів і щонайменше 20 тисяч диких тварин під загрозою загибелі. Очевидно, що Каховське водосховище перетворене на велику могилу для мільйонів живих істот”, – сказав Зеленський.

Раніше ми повідомили про те, що у Червоногригорівській громаді припинено централізоване водопостачання. Також рівень води в ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС залишається стабільним.

Олексій Александров

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас