ЖИТТЯ

Сергій Лисак розповів про ситуацію з питною водою на Дніпропетровщині

Сьогодні відбулось засідання Державної комісії ТЕБ та НС. На порядку денному – Каховське водосховище.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виокремив напрямки ліквідації наслідків екоциду, скоєного окупантами. Це евакуація з регіонів, які затоплює. Контроль ситуації на Запорізькій АЕС та екологічних показників. А ще – забезпечення питною водою чотирьох областей, включаючи Дніпропетровщину.

Рівень води у водосховищі знижується. Впав майже на 1,5 метри. До надзвичайної ситуації готувалися. Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води і системами доочистки. Кривий Ріг має резерв водопостачання за рахунок максимального наповнення Південного та Карачунівського водосховищ.

Розроблена і проєктно-кошторисна документація із забезпечення міст Кривий Ріг, Марганець, Покров та Нікополь сталим водопостачанням. Всі розрахунки у Мінінфраструктури.

“Задачі зрозумілі. Працюють всі! Людей прошу – без паніки. Не влаштовуйте ажіотаж. З питною водою будуть всі!”, – пише Сергій Лисак.

Раніше ми повідомили про те, що чи впав рівень води на річці Базавлук та в селі Олексіївка через підрив Каховської ГЕС. Також про те, що в Нікополі з-під крану тече брудна вода.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас