ЖИТТЯ

Українців просять не чіпати диких тваринок та пташок, аби не нашкодити їм

Коли гуляючи по лісу чи парку бачиш маленьке, ніби то кинуте батьками зайченя чи совенятко, виникає непереборне бажання врятувати його. Але саме цього робити не треба. Бо, як стверджують спеціалісти, в них своє життя, і найбільша небезпека для молодих тварин – це не кіт, не собака, а людина.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на групу у Facebook “Пегас – рятування коней та диких тварин”, передає Інформатор.

Козенята можуть лежати самі в кущах. Вони не загубилися і їм не потрібна допомога людини. Мати приходить годувати 2-3 рази на день. Поки козенята не стануть настільки міцними, щоб ходити (бігати) з мамою, його життя – кущ! Злякалися/заблукали – викинули в посадку/ліс назад – чують один одного за кілька км.

Лисиці – так нормально бачити одну! Мати не сидить з ними протягом дня! У 1,5-2 місяці виходять самостійно (з цікавості) полювати на жуків, гратися і вчитися жити! Ввечері мама кличе всіх до купи! Їм не потрібна допомога людини!

Злітки (сови, граблі, ворони, форти, стада і дуже довгий список) не випали з гнізда. У них такий період розвитку – сидять в кущах, на землі, під деревом чи на даху! Їм не варто сидіти в гніздах! Їм не потрібна допомога людини. Батьки видряпають очі будь-якому коту і піднімуть такий кип’ячий горщик, що розбіжаться усі.

Не чіпайте диких тварин

Не чіпайте диких тварин

Зайчики – мати з ними не сидить! Вона приходить годувати кілька разів на день! Їм не потрібна допомога людини! Ситуація схожа на лисиці!

Історії про те, що хтось вигодував (свининою, куркою, дитячим міксом тощо) і звільнив – це смертники! Без мисливських навичок – хижі птахи особливо! Без вміння маскуватися, без захисного інстинкту – смертники. Пощастить 50/50.

Козулю самця не прийме жоден заповідник чи притулок – вони небезпечні, вони не бояться людей і в період перегонів легко приймають людину як конкурента. Вони не кастровані і не обрізані – генетичний збій, смертельний результат протягом 3 років. Самки занадто домашні й будуть легкою здобиччю для будь-кого!

Найбільша небезпека для молодих тварин – це не кіт, не собака, а людина. Забирати та намагатися врятувати можна тільки слабких, хворих або поранених! Треба думати, перше ніж допомагати!

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині активізувалися тарантули. Також про те, що у Покрові квітнуть японські сакури та вперше зацвіли магнолії. А на схилі річки Базавлук розцвіла степова квітка. До Нікополя повернулись красені шпаки.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас