ЖИТТЯ

Російські військові поступово руйнують інфраструктуру Запорізької АЕС

Загарбники планомірно руйнують інфраструктуру Запорізької АЕС. Включно із зовнішнім енергозабезпеченням електростанції, що створює серйозну загрозу.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив професор, експерт з атомної енергетики Людвіг Литвинський, повідомляє Інформатор.

Росіяни справно руйнують інфраструктуру, зокрема й можливість зовнішнього енергозабезпечення ЗАЕС. Це створює дуже серйозну загрозу, оскільки ресурс дизель-генераторів обмежений як сам по собі, за терміном служби, так і за запасом палива. В разі, якщо блекаут тривав, то ризики б серйозно зросли. Зараз, енергопостачання відновлено. Ризики зберігатимуться доти, доки звідти не будуть вигнані окупанти.

Литвинський пояснив, що можливе влучання російської ракети в реакторний блок ЗАЕС призведе до аварії глобального масштабу оскільки атомні станції цього покоління не розраховані на ракетні удари.

“Вони не побудовані, не проєктувалися, виходячи з того, що можуть проводитися військові дії на їхніх промислових майданчиках. Тому загроза зберігається, загроза серйозна. Інша справа, що чим більше часу минає від моменту переведення блоків у режим холодної зупинки, тим менші масштаби будуть аварії. Проте, навіть у сьогоднішньому стані ракетний удар, завданий по ядерному енергоблоку, призведе до аварії глобального масштабу. Трохи менше, ніж тієї аварії, яка була на Фукусімі або, скажімо, Чорнобилі”, — каже професор.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники вимагають хабарі від призовників із тимчасово окупованих територій. Також на території Запорізької області загарбники намагаються узаконити депортацію місцевих мешканців. Також на Запоріжжі загарбники знищують унікальний заповідник рідкісних тварин.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас