ЖИТТЯ

СБУ викрила на Дніпропетровщині двох ворожих агітаторів

СБУ викрили двох мешканців Дніпропетровщині на прокремлівській пропаганді. Зловмисники мріяли про прихід «руського міра» та поширювали в інтернеті деструктивний контент.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Так, у Кривому Розі затримали активного учасника антиукраїнських спільнот в російських соцмережах. Чоловік цілеспрямовано розміщував дописи на підтримку окупації ворогом українських територій, закликав до захоплення регіону.

Інший зловмисник, мешканець Жовтих Вод, який адміністрував групу в забороненій російській соцмережі «Вконтакте». Ворожий поплічник систематично поширював викривлену інформацію про ситуацію в Україні, заклики на підтримку російської воєнної агресії, виправдовував загарбницькі дії окупантів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності.
Обом зловмисникам слідчі СБУ повідомили про підозру за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Раніше ми повідомили про те, що СБУ повідомила про підозру очільнику ЗАЕС, який від’єднав станцію від енергосистеми України. Також мешканець Нікопольського району здавав ворогу позиції ЗСУ.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас