ЖИТТЯ

Людям з обстрілюваних громад Нікопольського району пропонують безкоштовну евакуацію та проживання

З обстрілюваних громад Дніпропетровщини вивозять жителів і переселенців старшого віку та людей з інвалідністю. На захід України за вісім місяців відправилося вже 19 евакуаційних рейсів. Аби перебратися у більш безпечні регіони достатньо звернення. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Десять громад Дніпропетровської області визнані зонами ведення бойових дій. Вони у Нікопольському, Синельниківському і Криворізькому районах. У першу чергу можуть виїхати люди з інвалідністю, а також з категорії 60+. Евакуація виключно добровільна.

Бажаючі виїхати мають звернутися до селищної чи міської ради. Інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту, де й сформують евакуаційні групи.

У назначений день і централізовано вони виїжджають на захід країни. Для цих людей залізниця виділяє окремий вагон. У дорозі їх супроводжує представник громади. На місці зустрічає приймаюча сторона. Розселяють евакуйованих у санаторіях та лікарнях. Там людей забезпечать триразовим харчуванням і медичним обслуговуванням.

Можливістю виїхати скористалося вже понад 470 мешканців Дніпропетровщини та переселенців, котрі тікаючи від війни, зупинялися в регіоні.

Раніше ми повідомили про те, що рада продовжила дію воєнного стану та мобілізації ще на 90 діб. Також загарбники обстріляли Нікополь та район з важкої артилерії та дронів.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас