ЖИТТЯ

Останнє, що пам’ятає, як витягував пораненого друга з окопу: у Дніпрі рятують 23-річного Захисника

У Дніпрі медики рятують життя Захиснику 23-річному Володимиру. Чоловіку вибухом відірвало ноги та сильно пошкодило руку уламками. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення генерального директора Дніпропетровської Обласна Клінічна Лікарні ім. І.І. Мечникова Сергія Риженко.

Вибухом міни Володимиру відірвало обидві ноги до рівня тазостегнового суглоба, сильно пошкодило осколками праву руку. Тиск на нулях, гемоглобін нижче 30, шанси на виживання були близькі до нуля. “Швидкою” його доправили до Мечникова.

Включились всі: реаніматологи політравми, ШВЛ, гострий діаліз, оперативні втручання. Життя трималося на крапельках крові та ліків.

Сьогодні Володимир почав говорили та згадувати минуле. Останнє, що пам’ятає, як витягував пораненого друга з окопу. Мама та дружина чекають удома, нічого не знаючі. Молодому хлопцеві перелили 8 літрів крові. Попереду реабілітація.

“Володя родом із Коростишівського району Житомирської області, став для дніпровців символом мужності та виживання.
Узгоджуємо з керівництвом реабілітацію за кордоном. Реабілітація – це важка праця лікарів, яка дає змогу інвалідам повернутися до суспільства та жити на повну. Депресія для нас – майже смертний вирок, – це сьогодні я почув на конференції по безбар’єрності від жінки, яка всі ці бар’єри пройшла своїм життям.”, – пише лікар.

Раніше ми повідомили про те, що з російського полону повернулось 44 українці. Також у лікарні Мечникова провели унікальну операцію бійцю з важким пораненням у голову.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас