ЖИТТЯ

Мішки з піском на дахах реакторів: війська рф готуються до оборони Запорізької АЕС

Війська рф готуються до оборони Запорізької АЕС. На супутникових фото видно, що до березня 2023 року російські війська встановили бойові позиції з мішками із піском на дахах кількох корпусів реакторів Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення “Енергоатому”.

Мішки з піском на дахах реакторів ЗАЕС це перша ознака того, що будівлі реакторів враховують під час планування тактичної оборони. Росіяни, ймовірно, збудували ці позиції, тому що їх дедалі більше непокоять перспективи великого українського наступу.

Такі дії загарбників збільшують вірогідність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо навколо станції відбуватимуться бойові дії. Однак пряме катастрофічне пошкодження реакторів є малоймовірним, оскільки конструкції дуже сильно укріплені.

Раніше ми повідомили про те, як Росія загрожує світовій ядерній безпеці на ЗАЕС. Також в Енергодарі загарбники посилюють тиск на місцеве населення та намагаються провести масову паспортизацію. Також на протилежному березі Каховського водосховища росіяни почали евакуацію топ-колаборантів.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас