ЖИТТЯ

В Марганці, біля найбільшої в Україні груші, встановили інформаційний знак

У Марганці в районі селища Підгори росте одна з найстаріших та найбільших груш в Україні. Біля дерева учасники товариства “Марганець туристичний” встановили інформаційну табличку. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Марьяна Корбута.

Стародавню грушу виявили 4 листопада 2022 року. Широкі розлогі гілки із далеку помітили учасники краєзнавчої експедиції. Місцева мешканка Марія Харитонівна розповіла, що це дика груша в якої дуже смачні плоди. Так виявилось, що дерево одне з найстаріших в Україні.

Декілька днів тому учасники товариства “Марганець Туристичний” встановили біля Підгорянської груши інформаційну табличку. Таку назву вона отримала від селища в якому і росте. Обхват дерева складає 3 метри 90 сантиметрів.

Що відомо про дерева-велетні. Так, на Київщині, в селі Войтове Згурівської селищної ради, росте груша, якій налічується близько 200 років. В обхваті дерево становить 3,70 метра. У Кривому Розі, росте груша в садибі Миколи Харламповича Кучми. Її обхват – 3,80 метра. В Одеській області, в селі Адамівка є груша, якій близько 300-400 років. У діаметрі вона більше 1-го метра.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині мандрівник зловив змію. Також, як у Нікополі працівники екоцентру показали, як леопардова ящірка скидає шкіру.

В Марганці, біля найбільшої в Україні груші, встановили інформаційний знак

В Марганці, біля найбільшої в Україні груші, встановили інформаційний знак

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас