ЖИТТЯ

Метеоритний дощ Лірід накриє Землю: коли спостерігати

Не пропустіть свій шанс побачити падаючі зірки в цьому місяці, оскільки наступний великий метеорний потік в Північній півкулі не відбудеться раніше цього літа. Так, у цьому місяці небо засяє метеорних дощем Лірід, який триватиме приблизно з 16 по 25 квітня.

Про небесне явище та коли його можна побачити найкраще розповідає Інформатор.

Метеоритний дощ Лірід – один з найстаріших за всю історію спостережень. В 687 р до н.е. китайські астрономи відзначили: «Серед ночі зірки падали, як дощ». Ліріди – це метеоритний дощ середнього масштабу з точки зору кількості метеорів, вони відомі тим, що виробляють досить багато вогняних куль, які представляють собою падаючі зірки, які яскраво спалахують і залишають тривалу смугу по небу.

Є шанс, що ви зможете побачити метеор в будь-який час між 16 і 25 квітня, але повна злива досягає піку в ніч з 21 квітня на ранні ранкові години 22 квітня. Найкращі шанси побачити падаючі зірки будуть між заходом місяця і світанком, коли небо найтемніше і промениста точка метеорів знаходиться на найвищому рівні.

Падаючі зірки будуть виходити з області навколо сузір’я Ліри, на честь якої названо Ліріди, але їх можна побачити по всьому небу. В цьому році астрономи очікують від 15 до 25 метеорів на годину – і все, що вам потрібно зробити, це відійти від яскравого світла, дозволити очам звикнути до темряви і поглянути вгору, щоб їх помітити.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові вперше зацвіли магнолії. Також про те, що цього року можна буде поласувати херсонськими кавунами.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас