ЖИТТЯ

600 пожеж з початку року: на Дніпропетровщині через побутові пожежі загинуло 68 людей

З початку року в Дніпропетровській області більш ніж 600 пожеж у житловому секторі. Найбільше пожеж сталось у будинках та квартирах. Таких випадків понад 420.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Найчастіша причина загорянь в оселях – нехтування пожежною безпекою та людська недбалість. Кинуті недопалки, використання несправної проводки чи електроприладів. Слід пам’ятати, що ввімкнуті телефони, бойлери, обігрівачі не можна залишати без нагляду.

Найбільше побутових пожеж сталося у Дніпровському та Криворізькому районах області – 117 і 102 відповідно. Через вогонь та задимлення загинуло 68 людей. Двоє з них – це діти.

Фахівці нагадують, головне у разі виникнення пожежі – не панікувати. Одразу повідомити про займання Службу порятунку. Її екстрений телефонний номер – 101.

За можливості палаюче приміщення необхідно покинути. Якщо зробити це не вдається – вийдіть на балкон та кличте на допомогу. Дим не менш небезпечний за вогонь. Аби уникнути отруєння чадним газом – прикрийте обличчя мокрим рушником чи серветкою.

Раніше ми повідомили про те, що з початку року на Дніпропетровщині зареєстрували 1,5 тисячі заявок про пошкоджене або знищене майно. Також надзвичайники врятували з-під завалів чоловіка та жінку.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас