ЖИТТЯ

З початку року на Дніпропетровщині зареєстрували 1,5 тисячі заявок про пошкоджене або знищене майно

У ЦНАПах Дніпропетровщини з початку року прийняли майже 1,5 тисяч заявок про знищене або пошкоджене майно. Такі звернення можна подавати у центрах надання адмінпослуг або онлайн через Дію.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Фіксувати пошкодження й руйнацію майна допомагають працівники ЦНАПів. Вони приймають та оформлюють звернення.  У березні 2023-го Президент України Володимир Зеленський підписав закон про порядок компенсації за знищене та пошкоджене через бойові дії майно. Там визначені механізми відшкодування та перелік тих, хто може його отримати. Тож у травні, як тільки закон вступить в силу, ЦНАПи почнуть приймати заяви вже безпосередньо на відшкодування збитків.

Компенсацію пропонують надавати за понівечену або зруйновану нерухомість: квартири, кімнати в гуртожитках, приватні будинки, садові й дачні садиби. Кожен випадок розглядатиме спеціальна комісія. Фахівці оцінюватимуть завдану матеріальну шкоду і прийматимуть рішення про надання компенсації.

Раніше ми повідомили про те, що вночі загарбники випустили з десяток снарядів по прибережним територіям Марганецької громади. Також загарбники тричі за день атакували Нікопольський район.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас