ЖИТТЯ

Великдень 2023: як приготувати паску на картопляному пюре

Навесні християни святкують велике світле свято — Великдень. Спеціально до цієї події готують традиційну випічку – паску, рецептів якої незліченна кількість. 

Інформатор пропонує вам приготувати незвичну та дуже смачну паску.

Паска на картопляному пюре

Інгредієнти:

  • 100 грамів свіжих дріжджів;
  • 700 мілілітрів молока;
  • 300 грамів вершкового масла;
  • 500 грамів цукру;
  • 10 яєць;
  • 200 грамів вершків 35%;
  • 2 пакетики ванільного цукру;
  • 300 грамів родзинок;
  • 150 грамів картоплі;
  • 2 кілограми борошна;
  • 0,5 чайної ложки борошна;
  • лимонна кислота

Приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в 250 мілілітрах молока, додайте 3 столові ложки цукру і стільки борошна, щоб опара вийшла за консистенцією, як густа сметана. Поставте суміш у тепле місце і дайте відпочити. Вона повинна збільшитися в три рази.
  2. Картоплю відваріть і зробіть з неї пюре. Дайте охолонути.
  3. Білки відокремте від жовтків і приберіть в холодильник. Жовтки збийте з цукром. Вершки збийте в піну. Важливо: щоб вершки добре збивалися, вони повинні бути 35%, холодні, а посуд — чистим і сухим.
  4. Родзинки промийте в гарячій воді, просушіть і обваляйте в борошні. Молоко нагрійте до 35−40 градусів, а потім додайте в опару. Туди ж відправте збиті жовтки, ванілін, перемішайте. Потім поступово всипте борошно і картопляне пюре, також перемішайте до однорідності, потім — вершки і розм’якшене масло. Частинами всипте родзинки.
  5. Замішане до однорідності тісто поставте в духовку, розігріту до 50 градусів, на одну годину. Воно повинно підійти. Потім вимісити його ще раз, розкласте по формах і залиште підходити, поки воно не збільшиться вдвічі.
  6. Випікати в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин. Коли вони спечуть, дайте їм повністю охолонути, дістаньте з форми і дайте постояти годину-дві. Потім прикрасьте глазур’ю і декором.
  7. Для глазурі збийте три білка з дрібкою солі, 6 столових ложок цукру і трохи лимонної кислоти.

Раніше ми повідомили про те, чи зміниться комендантська година на Великдень у Нікополі та районі. Також читайте про альтернативу крашанкам –  пропонують фарбувати на Великдень картоплю. Пояснювали, в чому різниця між пасхою, паскою та кулічем. І повідомляли вам дату, традиції та прикмети Великодня і чи будуть українці відпочивати на свято.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас