ЖИТТЯ

ДБР повідомила про підозру правоохоронцю з Енергодара, який займається перевезенням військових рф

Правоохоронцю з Енергодара заочно повідомили про підозру. Після початку війни чоловік перейшов на бік ворога та допомагав окупантам з транспортними перевезеннями. Він залишився в Енергодарі та добровільно погодився на пропозицію загарбників обійняти посаду у незаконному органі влади – військово-цивільної адміністрації міста. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР, яка і повідомила про підозру, передає Інформатор. Процесуальне керівництво здійснює Запорізька спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Колишній правоохоронець став начальником відділу дорожнього господарства та транспорту управління житлово-комунального господарства. Він досі працює на ворога, зокрема організовує перевезення військових рф.

Фігурант також регулярно стає «героєм» пропагандистських ЗМІ. Зокрема, в етері новин він жалівся на українських командирів, хвалив окупантів та розмірковував щодо подальшої долі атомної електростанції – все згідно з кремлівськими наративами.

Фігуранту заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники викрали чотирьох працівників Запорізької АЕС. А у Нікополі викрили колаборанта, який у соцмережі виправдовував збройну агресію рф.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас