ЖИТТЯ

У лісах Дніпропетровщини побільшало диких тварин

Через війну в лісах Дніпропетровщини побільшало диких тварин порівняно з минулим роком. Це може бути пов’язано з тим, що біля області ведуться бойові дії, а тварини, уникаючи небезпеки, мігрують.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Східного лісового офісу.

Тварини-мігранти деякий час переховуються, а потім далі десь мігрують з Дніпропетровщини. Так, під час зимового обліку спеціалісти зафіксували, що побільшало пернатої дичини. Разом з тим виросла чисельність хижих м’ясоїдних тварин, але епізодична ситуація в області в цілому в нормі.

Побільшало й копитних тварин, в Царичанському районі відмічалося, що зустрічали навіть оленя благородного. Останнім часом цей вид не характерний для нашої області.. Мисливствознавець припускає, можливо мігрували з Сумської області через Полтавську.

Взагалі, науково обґрунтований приріст копитних є нормальним у 25%. В деяких мисливських угіддях користувачі подавали інформацію, на 30-35% копитних побільшало. Втім спеціаліст запевняє, це не значне збільшення в рамках нормальної кількості.

Нагадаємо, полювання заборонено у зв’язку з воєнним станом. І хоч торішній мисливський сезон не проводився, популяція всіх тварин згідно з науковими нормами. Надлишків не виявлено.

Наразі спеціалісти більше приділяють увагу контролю, моніторингу хижих м’ясоїдних тварин, аби не було випадків сказу. У дикій природі сказу в області останнім часом не виявлено.

Раніше ми повідомили про те, що у Кривому Розі виявили травмованого лебедя. Також, до Нікополя повернулись вісники весни та благополуччя – красені шпаки. На Дніпропетровщині рятувальники дістали чотирилапого з пастки.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас