ЖИТТЯ

Скорочують програму обміну старих лампочок на LED-лампи: встигніть замінити

З середи, 22 березня, кількість місць, де здійснюється обмін старих ламп розжарювання на нові LED-лампи, значно скорочується. Безкоштовним обміном вже скористались близько 3 млн громадян. Ще 11 мільйонів ламп чекають на своїх власників.

Обміняти старі лампочки незабаром можна буде лише у центральних відділеннях пошти. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Дніпро та на пресслужбу Міністерства економіки України.

Такі зміни відбулись через скорочення попиту населення на дану послугу. У найвіддаленіших селах обмін триватиме до кінця квітня. З 1 травня це можна буде зробити лише у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни.

Для обміну потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та лампи. Також зареєструватись на отримання ламп можна у застосунку “Дія”. Другий варіант журналісти Інформатора перевірили на власному досвіді, але ця спроба виявилась невдалою.

Нагадаємо, програма щодо обміну старих ламп розжарювання на нові LED-лампи діє в Україні з 1 січня 2023 року. Зазначимо, що Дніпропетровська область стала другою у ТОПі областей, де обмін проходив найактивніше. Першою була тільки Київська область.

У Мінекономіки підкреслили, що дана програма допомогла суттєво скоротити навантаження на енергосистему, і якщо попит зростатиме, то у програмі можливі зміни. Покрокову інструкцію щодо обміну ви можете знайти за цим посиланням.

Раніше ми повідомили про те, що мешканець Нікополя переробляє непрацюючі LED-лампи для ЗСУ: як допомогти. Українці зможуть безкоштовно отримати LED-лампи: як це допоможе енергосистемі.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас