ЖИТТЯ

Українці зможуть безкоштовно отримати LED-лампи: як це допоможе енергосистемі

З 1 січня 2023 року в Україні почне діяти нова державна програма яка має суттєво скоротити навантаження на енергосистему країни.  Завдяки їй українці зможуть обміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Наразі, щоб знизити навантаження на енергетичну інфраструктуру, доводиться впроваджувати різні, в тому числі нетрадиційні, заходи з енергоефективності. Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Це дуже суттєва економія. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції.

Обмін буде реалізуватися через Укрпошту з максимально спрощеним механізмом. Тим, хто вирішить скористатися програмою, треба буде лише залишити заявку, прийти у відділення Укрпошти та обміняти 5 старих ламп на таку ж кількість світлодіодних.

Зазначається, що заміну 30 млн лампочок профінансує Європейський Союз. Уряд України працює над тим, щоб усі процедури з боку ЄС були завершені до кінця року і вже у січні програма стартувала.

Раніше ми повідомили про те, що Нікополь та область повертаються до стабілізаційних відключень світла. Детальніше тут.

Ірина Шпак, Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас