ЖИТТЯ

На Запоріжжі окупанти збираються прибрати українську мову з програми в школах

З нового навчального року росіяни скасують обов’язкове вивчення української мови в окупованій частині Запорізькій області. Окупанти заявили, що до 1 травня батьки кожного учня мають ухвалити рішення про те, яку саме мову їх дитина буде вивчати в рамках предмета “Рідна мова”. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

За інформацією пропагандистських каналів, незалежно від того, яке рішення ухвалять батьки щодо предмета “Рідна мова”, викладання всіх інших предметів у школах на окупованій території відбуватиметься російською. Ті діти, чиї батьки оберуть мову загарбників, українську не вивчатимуть взагалі.

На цю інформацію відреагував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Він зазначив, що політика русифікації української системи освіти на тимчасово окупованих територіях України є частиною тактики, спрямованої на знищення нашої державності, викорінення національної ідентичності.

“Це не перший приклад того, як окупаційний режим росії, порушуючи міжнародне право, норми та юридичні практики цивілізованого світу, забороняє українську мову, витісняючи її російською”, – зазначив він.

Мовний омбудсмен наголосив, що російські окупанти продовжують знищувати освіту та культуру України, викрадати вчителів та дітей, спалювати садки та школи.

Раніше ми повідомили про те, що дітей з Енергодару почали вивозити до Москви. У моргу Енергодара знаходяться близько 30 тіл військових рф.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас