ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС окупанти зводять незаконні споруди і втручаються у роботу систем тепло- та електропостачання

Російські загарбники продовжують вести незаконну діяльність на майданчику окупованої Запорізької АЕС. Вони втручаються в роботу систем станції та зводять невідомі споруди.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

На ЗАЕС відбувається несанкціонована зміна проектного стану ядерних установок. Окупанти незаконно втручаються в роботу систем теплопостачання та електропостачання і будують невідомі споруди біля резервної електростанції блока №6. Внутрішній кризовий центр на майданчику АЕС розкомплектований, там постійно перебувають російські військові, тому він не може виконувати свої функції. Зовнішній кризовий центр, який знаходиться в Запоріжжі, фактично не має зв’язку. Тобто туди не надходить інформація про стан безпеки ЗАЕС, оскільки окупанти вивели цю комунікацію з ладу.

«Обсяг завданої шкоди окупацією оцінити поки що нереально, це покаже післядеокупаційна експертиза. Однак зараз про ризик виведення з експлуатації через нанесену окупантами шкоду поки не йдеться. Ми не втратили надію на повернення станції до безпечної експлуатації після деокупації», – зазначив голова Держатомрегулювання.

Раніше ми повідомили про те, що після пошкодження лінії живлення загарбники пропустили на Запорізьку АЕС лише оперативний персонал. Також про те, що у МАГАТЕ заявили про активізацію бойових дій поблизу станції.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас