Нікополь До сайту

Як українцям можна збільшити розмір майбутньої пенсії

У березні в Україні запланована індексація пенсій більшості пенсіонерам. Втім, відчутні надбавки отримає незначна частина пенсіонерів. Більшість — близько 10 мільйонів отримають від 400 до 800 грн прибавки. 

Проте, є варіанти, як можна збільшити розмір виплат для майбутніх пенсіонерів. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Реклама

Для розрахунку майбутньої пенсії використовуються показники зарплати людини, яку вона отримувала протягом життя, працюючи в компаніях чи організаціях. І враховується також підприємницька діяльність, тобто ФОП (фізична особа підприємець) і внески в Пенсійний Фонд.

Спосіб №1

При розрахунку пенсій людина може відмовитися від періоду у роботі, коли отримувала низьку зарплату, замінивши його періодами з вищими доходами. У такому випадку майбутня пенсія буде більша.

Реклама

Спосіб №2

Навіть, якщо ви не ФОП, то ви можете додатково сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок) до Пенсійного Фонду, що значно підвищить розмір вашої майбутньої пенсії. Платіж слід вносити щомісяця поряд із відрахуваннями з основного місця роботи.

Як це працює

Реклама

Станом на березень 2023 року в Україні розмір мінімальної зарплатні становить 6700 гривень на місяць. Таким чином, роботодавець сплачує за вас податок до ПФ в розмірі 1474 гривні. Однак, якщо людина може самостійно сплатити такий розмір ЄСВ, то при призначенні пенсії вважатиметься, що вона заробила на 6700, а 13400 грн.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині розпочався прийом заявок на матеріальну допомогу родинам загиблих мирних жителів. За яких умов у Нікополі можуть відновити роботу державні реєстри: коментар Євтушенка.

Альона Антонова

Реклама