ВЛАДА

Двоє волонтерів на дорогих автівках хотіли привезти памперси з-за кордону: як робити не треба, попередив Сергій Лисак

З початком війни в Україні максимально активізувався волонтерський рух. Вони евакуюють людей, допомагають військовим, готують, розбирають завали і не тільки. Але буває і таке, коли на цій темі починають спекулювати чоловіки, які прагнуть виїхати за кордон. 

На один з таких підозрілих листів про надання дозволу на виїзд за межі України за гуманітаркою, звернув увагу голова ДніпрОВА Сергій Лисак, повідомляє Інформатор. Публікуємо його текст:

“Хочу озвучити важливий момент. А саме – як робити не треба. Після російських терористів найбільше я не люблю тих, хто спекулює на війні у власних інтересах!

Не треба і не можна називати себе «волонтером» тільки для того, щоб перетнути кордон з іншою країною у власних справах. Бо за словом Волонтер сьогодні – порятунок дітей, жінок, стареньких, втрачені життя, кілометри під кулями…

Наведу приклад. Комунальний заклад звертається до мене листом з проханням посприяти у перетині кордону двом молодим хлопцям – «волонтерам». Які на двох дороговартісних елітних автівках обіцяють привезти в якості гуманітарної допомоги три генератори та «додатково передати» 8000 штук памперсів. Ця обіцянка (без будь-яких підтверджуючих документів) виглядає як спроба купити собі квиток на поїздку за кордон.

На цей лист я відповідаю публічно: зі мною НЕ МОЖНА нічого «вирішити». НЕ МОЖНА «домовитися». НЕ МОЖНА спекулювати на болючих для країни темах! Зате можна отримати болючу відповідь. Від правоохоронців, наприклад. Яким поставив завдання пильно стежити за «волонтерами» і не плутати їх з Волонтерами!”.

Раніше ми повідомили про те, що Сергій Лисак відвідав Нікополь. Який висновок зробив.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас