ЖИТТЯ

У лікарні Дніпра врятували життя та психічне здоровья 30-річного Захисника

Війна погано впливає на психічне здоровья. Постійне відчуття внутрішньої напруги, дратівливість, спалахи агресії на оточених, порушення сну, печія та біль у шлунку, постійний головний біль та запаморочення – це буває вкрай часто, коли міни рвуться під ногами. Але лікарі та психологи Мечникова все це розуміють і усіляко лікують самі важки стани.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Генерального директора Сергія Риженко.

До лікарні Мечникова в комі доставили 30-річного Віктора з Хмельницької області. Після вибуху на голові розійшлися шви на кістках черепу. В реанімації фізичний стан полагодили, але думки та тривога зостались.

Віктор розповідав, як витяг хлопця з-під завалів та передав матері, щоб вона могла його поховати, як зупиняв кровотечу турнікетами. Йому постійно снився сон, що загиблий хлопчина дякував йому і просив побути трохи разом. Зараз все нормалізувалося. Спить 8 годин, гарний апетит. Думає про жінку і про дітей, дуже хоче додому.

“Таких історій тисячі, і вони потребують правильного всебічного підходу та лікування. Всіляко підтримуємо прагнення голови військової адміністрації Сергія Лисака про створення відділення психологічної реабілітації для ветеранів на базі Мечникова, де є професори та досвідчені лікарі, новітня апаратура. Емоції повинні бути завжди здоровими”, – пише Сергій Лисак.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпрі лікарі врятували життя 29-річному захиснику. Його мати тримала кулю, яка ледве не вбила її сина. Детальніше про подію читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас