ЖИТТЯ

За день до війни відомий вуличний фотограф з Нікополя зробив історичний знімок

23 лютого 2022 року кожен з нас жив своїм звичайним життям та навіть гадки не мав, яким воно було щасливим. Тихі ночі та сірі зимові будні вже встигли набриднути. Було і відчуття тривоги. І навіть у тих, хто не слідкував за новинами. Подумки про війну гнали геть, бо не вірилось в її реальність.

Хоча вже тоді, у середу, 23 лютого, секретар РНБО Олексій Данилов оголосив, що по всій Україні, окрім Донецьких та Луганських областей, запровадять надзвичайний стан. Про це повідомляє Інформатор.

За день до війни фотограф Артем Тульчинський зробив звичайний вуличний знімок, який сьогодні нагадує про останній мирний день у Нікополі. Про свої автор спогади у Facebook. На світлині усміхнена жінка з картиною на вулиці Шевченка. Експонат прямує на візку до музею у якості подарунку.

Артем Тульчинський зробив історичний знімок

Артем Тульчинський зробив історичний знімок

“Ця світлина не має якоїсь художньої цінності, але для мене вона важлива через спогади. Саме в цей день, уперше у мене виникла думка, що треба зробити фото Нікополя, доки він ще не зазнав ран від війни. Тоді я злякався власних думок, хотілося вірити, що війни не буде, але нажаль, передчуття війни не обмануло”, – пише автор.

Під його світлиною містяни поділилися своїми торішніми спогадами та планами, яким не судилося збутися. Dominica Shen пише про своє бажання написати книгу, але не просту. Зі світлинами стародавніх будинків старої частини Нікополя, їх історіями та життєписами мешканців. Не судилося…

Фото - Інформатор

Фото – Інформатор

Марина Воробйова встигла піймати захід сонця перед війною. На світлині мирне небо над Каховською водоймою. 

“Так… я, коли зустрічала останній мирний захід Сонця, теж подумала, що варто зробити побільше фото”, – пише жінка.

Захід перед війною

Захід перед війною

Марі Шевгеніна розповіла про подарунок, який зробила своєму чоловікові на день народження. Набір для походів на природу нагадував

“Коли прийшли додому, подивившись на дарунок було таке враження, як на війну чоловіка зібрала. Перелякалася своєї думки. Пішли, змінили на інше, але на жаль, це було передчуття. Хоча новини зовсім не дивилася”, – пише жінка.

“Думаю, саме такі фото і мають художню та історичну цінності”, – пише Андрій Недзельницький. Наразі чоловік працює над проєктом “обличчя міста у військовий стан”.

Раніше ми повідомили про те, що за рік війни росіяни завдали майже 5000 ракетних та 3500 авіаційних ударів. Біля кордону з Чернігівщиною зафіксовано рух російської колони. ГУР попередили про можливість масованого обстрілу міст України у річницю вторгнення. Ракетний удар можливий 23 – 24 лютого.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас