ВЛАДА

В бюджеті області передбачено 180 млн грн на підтримку громад Дніпропетровщини, постраждалих від обстрілів

Обласні депутати заклали 180 мільйонів гривень в бюджеті Дніпропетровщини для підтримки громад, які потерпають від російських атак. Зокрема мова йде про Нікопольський, Синельниківський та інших районах області, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів.

Про це повідомляють в офіційному Telegram-каналі очільника Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, передає Інформатор.

Сьогодні, 23 лютого, спільну нараду провели новий очільник ОВА Сергій Лисак та очільник  обласної ради Микола Лукашук. Під час зустрічі Лисак познайомився з головами фракцій. Чиновники обговорили ряд важливих питань:

  • соціально-економічний розвиток регіону;
  • допомога нашим військовим;
  • підтримка громад Дніпропетровщини, які страждають від російської агресії.

На підтримку громад в обласному бюджеті 2023 року передбачено 180 мільйонів гривень (в базовому бюджеті було закладено 80 млн, на останній сесії 3 лютого депутатським корпусом обласної ради було ухвалено рішення щодо збільшення цієї статті витрат ще на 100 млн).

Окремо зазначають, що станом на сьогоднішній день до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, Міністерством реінтеграції включено 13 територіальних громад Дніпропетровщини: 7 громад у Нікопольському районі, 4 громади у Синельниківькому районі, 2 громади у Криворізькому районі.

Також обговорили допомогу Павлограду в розмірі 7,5 мільйонів з обласного бюджету на ліквідацію наслідків ракетного удару. Програми реабілітації українських захисників. Питання протезування для військових, які зазнали важких поранень.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі та районі зменшиться тривалість комендантської години. У Нікополі ворог знищив резерв плазми: понад 60 чиновників ДніпроОВА поповнили запаси крові.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас