ЖИТТЯ

В Україні хочуть скасувати три свята: 8 березня та 9 травня прохають залишити

Українські парламентарі подали законопроєкт, у якому пропонують скасувати та зробити робочими днями Міжнародний жіночий день – 8 Березня та День перемоги – 9 травня. Замість них 25 лютого відзначати День українки, 9 березня – день народження Тараса Шевченка та 8 травня – День пам’яті та примирення, не роблячи його вихідним. Але не всі українці згодні з цим законопроєктом.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий Ріг та на офіційне представництво Офісу Президента України. На сайті офісу з’явилися дві петиції.

Перша, автором якої є Зігмунт Ольга Вадимівна, пропонує залишити 8 березня, тому, що “8 березня це свято не тільки в Україні, це міжнародне свято жінок. Жіноче свято повинно бути на весні, тому що воно також асоціюється з весною, квітами, та гарним настроєм”.

Петиція зареєстрована з 14 лютого на 19 лютого. Вона набрала 707 голосів з 25 тисяч необхідних.

Інша петиція, оприлюднена 16 лютого. Створена вона Яременко Світланою Анатоліївною, вимагає “9 травня в Україні вважати офіційним святом та неробочим днем” на підставі того, що “Ветерани, працівники тилу, жертви концтаборів пішли, покоління пішло, залишилося тільки одне – пам’ять про важкі бої, наполегливу працю та Велику Перемогу”. Ця петиція набрала 158 голосів.

Раніше Інформатор писав про те, що на сайті Президента України з’явилася петиція про перейменування росії у Московію.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас