Нікополь До сайту

Ворожа ракета прилетіла у приватний сектор: у Павлограді місцеві мешканці оговтуються після ракетного удару

Вчора, 16 лютого, ворожа ракета прилетіла у приватний сектор Павлограда. Снаряд влучив у сад однієї з родин, де роками росли абрикоси і персики. Тепер на їх місці величезна вирва.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпро ОДА.

Реклама

У родини 17-річного Єгора був затишний будинок. На їхньому подвір’ї росли фруктові дерева. А у вольєрі бешкетував пес на прізвисько Вайт. Та після третьої ночі вороже залізяччя вгатило у їхній сад. Хлопець, його молодший брат та батьки дивом вціліли.

«Ми з братом спали у кімнаті. У нас двоярусне ліжко. Аж раптом – гучний вибух. Мене закидало будівельним брухтом і склом. А ще – впала віконна рама. Кинувся до молодшого – він цілий. У дверях побачив батька. За ним – мама. Її обличчя було у крові. Все через порізи склом», – пригадує нічний кошмар Єгор.

Оговтавшись, родина зрозуміла – їхнього дому більше немає. Власне й сусідських також. На місці ж собачої будки – купа будівельного мотлоху. Собаку за прізвиськом Вайт знайшли не одразу, люди побачили його у центрі та прихистили. Він злякався сильного вибуху та втік.

Реклама

Ще за декілька хат руїни розбирає кремезний чоловік. Він не може стримати сліз. Звістка про ракетну атаку по Павлограду застала його в обласному центрі. До батьківського будинку Вадим збирався на вихідні. О пів на четверту ранку йому зателефонували сусіди. Приїхали з братом. Вікна вибиті, дах зняло, всередині все потрощено. Господарство знищене.

Пані Наталія до місця «прильоту» летіла стрімголов серед ночі. Бо тут були її діти – син, невістка та онук. Жінка прокинулася від страшенного звуку вибуху. По телефону син розповів, що хати немає, та усі живі. Не може жінка змиритися й з тим, що вороже залізяччя забрало життя її сусідки.

У приватному секторі Павлограда понівечено понад 60 будинків. Деякі з них без даху та вікон. Інші тепер потребують капітального ремонту. Понівечене майно поділять на три категорії: повністю зруйноване, ті які підлягають експлуатації після ремонту та те, де вибиті шибки і понівечені дахи. Після будуть приймати рішення про розмір допомоги. На місці нічної ракетної атаки працювало майже 30 надзвичайників.

Реклама

Раніше ми писали про те, як виглядає зруйнований будинок подружжя з Павлограду, куди влучила російська ракета. Фотографії дивіться тут.

Ворожа ракета прилетіла у приватний сектор Павлограда

Снаряд влучив у сад однієї з родин, де роками росли абрикоси і персики

У приватному секторі Павлограда понівечено понад 60 будинків

На місці нічної ракетної атаки працювало майже 30 надзвичайників

Анна Томілова

Реклама