ЖИТТЯ

Ворожа ракета прилетіла у приватний сектор: у Павлограді місцеві мешканці оговтуються після ракетного удару

Вчора, 16 лютого, ворожа ракета прилетіла у приватний сектор Павлограда. Снаряд влучив у сад однієї з родин, де роками росли абрикоси і персики. Тепер на їх місці величезна вирва.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпро ОДА.

У родини 17-річного Єгора був затишний будинок. На їхньому подвір’ї росли фруктові дерева. А у вольєрі бешкетував пес на прізвисько Вайт. Та після третьої ночі вороже залізяччя вгатило у їхній сад. Хлопець, його молодший брат та батьки дивом вціліли.

«Ми з братом спали у кімнаті. У нас двоярусне ліжко. Аж раптом – гучний вибух. Мене закидало будівельним брухтом і склом. А ще – впала віконна рама. Кинувся до молодшого – він цілий. У дверях побачив батька. За ним – мама. Її обличчя було у крові. Все через порізи склом», – пригадує нічний кошмар Єгор.

Оговтавшись, родина зрозуміла – їхнього дому більше немає. Власне й сусідських також. На місці ж собачої будки – купа будівельного мотлоху. Собаку за прізвиськом Вайт знайшли не одразу, люди побачили його у центрі та прихистили. Він злякався сильного вибуху та втік.

Ще за декілька хат руїни розбирає кремезний чоловік. Він не може стримати сліз. Звістка про ракетну атаку по Павлограду застала його в обласному центрі. До батьківського будинку Вадим збирався на вихідні. О пів на четверту ранку йому зателефонували сусіди. Приїхали з братом. Вікна вибиті, дах зняло, всередині все потрощено. Господарство знищене.

Пані Наталія до місця «прильоту» летіла стрімголов серед ночі. Бо тут були її діти – син, невістка та онук. Жінка прокинулася від страшенного звуку вибуху. По телефону син розповів, що хати немає, та усі живі. Не може жінка змиритися й з тим, що вороже залізяччя забрало життя її сусідки.

У приватному секторі Павлограда понівечено понад 60 будинків. Деякі з них без даху та вікон. Інші тепер потребують капітального ремонту. Понівечене майно поділять на три категорії: повністю зруйноване, ті які підлягають експлуатації після ремонту та те, де вибиті шибки і понівечені дахи. Після будуть приймати рішення про розмір допомоги. На місці нічної ракетної атаки працювало майже 30 надзвичайників.

Раніше ми писали про те, як виглядає зруйнований будинок подружжя з Павлограду, куди влучила російська ракета. Фотографії дивіться тут.

Ворожа ракета прилетіла у приватний сектор Павлограда

Ворожа ракета прилетіла у приватний сектор Павлограда

Снаряд влучив у сад однієї з родин, де роками росли абрикоси і персики

Снаряд влучив у сад однієї з родин, де роками росли абрикоси і персики

У приватному секторі Павлограда понівечено понад 60 будинків

У приватному секторі Павлограда понівечено понад 60 будинків

На місці нічної ракетної атаки працювало майже 30 надзвичайників

На місці нічної ракетної атаки працювало майже 30 надзвичайників

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас