ВЛАДА

Як відбувається набір добровольців до штурмових бригад у Нікополі та області

Головне бажання українців цього року – Перемога. Завдяки партнерам і союзникам ми нарощуємо свою військову потугу. Снаряди, зброя, танки, обладнання – ця допомога щоразу зростаєДолучившись до нових підрозділів, кожен може зробити свій внесок у нашу спільну справу та наблизити день Перемоги України.

Про це повідомляє голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Інформатор. Більш детально про підрозділи, можно дізнатись – тут.

МВС України, Національна гвардія, Національна поліція та Державна прикордонна служба закликають усіх українців, хто прагне якомога швидше викинути російських загарбників з української землі та звільнити усіх наших людей, вступати до лав нових підрозділів.

Їх формування вже почалося. Кістяк нових бригад складається із офіцерів та солдат, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбуватиметься винятково з добровольців, високомотивованих патріотів України.

Як це відбувається:

Доброволець приходить у ЦНАП, де йому пропонують 8 бригад на вибір, відповідно до його мотивації та поглядів.

  • якщо він хоче битися серед поліцейських – йому в «Лють»;
  • якщо йому болить за Крим і він хоче взяти участь у звільненні півострову – тоді йде до «Кара-дагу»;
  • хоче укріпити кордон або воювати в лавах прикордонників – обирає «Сталевий Кордон».

Важливо: це жодним чином не мобілізація. Це суто добровільний набір. Кампанія спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які добровільно записуються до тих бригад, що найкраще пасують їм за ідеологією та цінностями

Якщо потрібно обміркувати рішення, є запис онлайн. Заповнюється типова анкета кандидата, і згодом підрозділи комплектування зв’язуються із добровольцем для подальшої роботи.

Як щодо пільг та відпусток?

Ця служба має багато переваг. Перерахуємо лише деякі:

  • можливість отримати вищу освіту у військових вишах під час служби – безкоштовно або пільгово;
  • щорічна відпустка, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги років;
  • окрім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби; право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем.

Окрім того, усі військовослужбовці усіх підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні протягом не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Він передбачає ще більше різноманітних пільг та прав, починаючи з безкоштовного та позачергового медичного обслуговування та 75-відсоткової знижки на комунальні послуги аж до дострокового виходу на пенсію. Звичайно, також йдеться про право використовувати щорічну відпустку у будь-який час та отримувати ще 14 днів додаткової відпустки зі збереженням зарплати. На практиці наші бійці та командири намагаються погоджувати свої відпустки із побратимами та співвідносити із нагальними завданнями їхніх підрозділів, аби з одного боку дати відпочити всьому особовому складу, а з іншого – виконати найкращим чином свій військовий обов’язок та завдання, поставлені вищим командуванням.

Раніше ми повідомили про те, що у ЦНАПі Нікополя можна вступити до «Гвардії Наступу». У Покровській громаді з’явиться спеціаліст з безпеки.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас