ВЛАДА

В Україні хочуть створити автошколи для людей з інвалідністю

Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування. Цей вислів особливо актуальний для людей з обмеженими можливостями. Адже в маршрутку з візком не візьмуть, а більшість комунального транспорту для таких пасажирів не пристосовано. 

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий  Ріг та на прессцентр МВС України, в Україні планується створити автошколи для людей з інвалідністю.

Проєкт передбачає надання цілісної якісної послуги з набуття навичок водіння та отримання посвідчення водія у складі змішаних інклюзивних груп.

Як розповіла заступниця начальника голови МВС Катерина Павличко: “Наш клієнт пройде такі етапи: медико-соціальна експертна комісія; отримання медичної довідки; навчання у автошколі на базі ЗВО МВС; складання теоретичного іспиту у ТСЦ; практична підготовка та іспит».

Наразі пропускна спроможність автошкіл для людей з інвалідністю становитиме близько 300 осіб на рік.

«Ми створюємо платформу можливостей для кожного, хто має бажання отримати посвідчення водія, а також перенавчитися», – зауважила Катерина Павліченко.

Проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю» реалізується МВС України разом з партнерами у рамках загальнодержавної ініціативи першої леді «Без бар’єрів».

Раніше ми повідомили про те, що громади Дніпропетровщини отримали 12 мобільних сонячних станцій. А у Покровській громаді з’явиться спеціаліст з безпеки. Детальніше – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас