ВЛАДА

Погода на 14 лютого: у Нікополі нічний дрібний дощ зі снігом вранці зміниться на дощ

У Нікополі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний дощ зі снігом вранці зміниться на дощ, який у другій половині дня повинен послабшати, а ближче до вечора припинитися.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде південно-західного і західного напрямків, до 7 метрів за секунду. У Нікополі і області очікується антициклон Feuka.

Температура повітря вночі становитиме +1 °С. Вранці буде +1…  +2 °С. Вдень очікується +3… +4 °С, а ввечері синоптики прогнозують +1… 0 °С.

Схід сонця 14-го лютого можна зустрічати о 6:47, а захід сонця чекатиме о 17:05. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1902-му, 1962-му, 2007-му: тоді вона була 8 градусів тепла. А найхолодніше було у 1911-му — 28,8 градусів.

Цього дня вшановується пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас