ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині посадовиця податкової вимагала по 300 тисяч гривень з підприємців

СБУ ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Державної податкової служби у Дніпропетровській області. До оборудки причетна керівниця відділу держустанови.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Посадовиця налагодила механізм одержання грошей від підприємців за нестворення штучних перешкод у веденні комерційної діяльності. Це відбувалося на щомісячній основі. Встановлено, що кожного місяця вона вимагала по 300 тисяч гривень з власника бізнесу у сфері валютно-обмінних операцій. За цю суму чиновниця обіцяла «закрити очі» на формальні недоліки, виявлені під час чергової перевірки фінансово-господарської звітності підприємця. У разі несплати хабара вона погрожувала проведенням «додаткових» перевірок для блокування бізнесу.

Щоб замаскувати злочинну діяльність вона залучила свого родича як посередника для передачі грошей. Співробітники СБУ поетапно задокументували факти незаконних дій фігурантів і затримали посередника в одному з кафе Дніпра під час отримання частини неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали саму посадовицю. Задокументовано два факти «траншів» на загальну суму понад півмільйона гривень.

Під час обшуків за місцем її проживання виявлено велику суму готівки, походження якої наразі перевіряється. У межах кримінального провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), обом фігурантам повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до нього.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині затримали групу шахраїв, що торгували неіснуючими електронними цигарками. Детальніше – тут.

На Дніпропетровщині посадовиця податкової вимагала по 300 тисяч гривень з підприємців

На Дніпропетровщині посадовиця податкової вимагала по 300 тисяч гривень з підприємців

Задокументовано два факти «траншів» на загальну суму понад півмільйона гривень

Задокументовано два факти «траншів» на загальну суму понад півмільйона гривень

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас