ЖИТТЯ

В Енергодарі окупанти обшукують гаражі, перехожих на вулицях та автомобілі на блокпостах

В Енергодарі розпочався новий виток репресій проти місцевого населення. Окупанти перевіряють гаражі, перехожих на вулицях та автомобілі на блокпостах.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

На блокпосту при в’їзді у Енергодар окупанти ретельно обшукують кожну автівку, перевіряють документи у водіїв та пасажирів. Окрім того, на під’їздах до міста загарбники виставили додаткові мобільні пости зі снайперами, також вони контролюють перехрестя доріг.

На вулицях міста окупанти також посилили патрулювання — перехожих перевіряють військовослужбовці рф, співробітники силових структур та місцеві поліцейські-колаборанти. Зокрема, вулиці Енергодара активно патрулюють озброєні бійці підрозділу росгвардії ОМОН «ахмат-1». Вони можуть зупинити кожного перехожого і кожну автівку — всіх, хто здався їм «підозрілим». Потім людей передають до місцевого відділку поліції.

Загарбники розповідають пропагандистам, що за останні дні затримали багато місцевих жителів, серед яких — «диверсанти, які передавали координати ЗСУ». Також окупанти взялися обшукувати гаражні кооперативи, розташовані в промисловій зоні. Гаражі енергодарців розкривають болгарками, перевіряють увесь вміст.

Окупанти вихваляються, що завдяки таким обшукам попередили кілька терактів. Зокрема, в одному з гаражів, що належить «прихильнику Майдану, який втік в Україну», вони «виявили» офіцерську форму ЗСУ, гранати, передавальні пристрої, карти та мобільний телефон, який приводить в дію вибуховий пристрій. Патрулювання й перевірки відбуваються в Енергодарі цілодобово, але з 20:00 до 07:00 в місті триває комендантська година, під час якої окупанти забороняють містянам виходити на вулицю.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС та інших станціях України відбулась ротація місії МАГАТЕ. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас