ЖИТТЯ

Десять “депортованих” мешканців Запорізької області дістались до українського блокпосту

У ніч на 1 лютого десять мешканців тимчасово окупованої території, які раніше були в полоні, а тепер депортовані окупантами, нарешті змогли дістатися до першого українського блокпосту. Поліцейські та військові доставили їх до пункту прийому переселенців у Запоріжжі.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

45 днів тому російські загарбники закрили основний шлях евакуації для жителів в окупації — пункт пропуску у Василівці. Натомість окупанти щотижня викладають у своїх пропагандистських ЗМІ ролики про те, як вони депортують українців за межі окупації. Людей звинувачують у проукраїнській позиції, допомозі силам спротиву, диверсійній діяльності тощо. На камеру їх майже без речей, у домашніх капцях, а часом і зі зв’язаними руками, відправляють йти пішки 10 км «сірою зоною» в сторону підконтрольного Україні Запоріжжя.

«Але одразу після зйомки таких роликів окупанти повертали людей в полон. Зазвичай їх саджають десь в передмісті Василівки, змушують рити окопи та виконувати іншу трудову повинність, але точно не випускають. А ці десять людей все-таки вийшли і змогли дістатися до Запоріжжя», — зазначив Федоров.

Раніше ми повідомили про те, що мешканці Енергодару можуть безпечно повідомляти про воєнні злочини через телеграм-бот. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас