ЖИТТЯ

Погода на 31 січня: у Нікополі очікується дрібний дощ зі снігом

У Нікополі сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня очікується дрібний дощ зі снігом, який йтиме до самого вечора.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північно- західного та південного напрямку, до 5 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме -1 °С. Вранці буде -2… 0 °С. Вдень очікується 0 °С, а ввечері синоптики прогнозують +1… 0 °С.

Схід сонця 31-го січня можна зустрічати о 7:08, а захід сонця чекатиме о 16:43. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 2001-му: тоді вона була 8,6 градусів тепла. А найхолодніше було у 1954-му — 25,8 градусів.

31 січня вшановується пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломоніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс — бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас