ЖИТТЯ

Чому зникає зв’язок та Інтернет під час відключення світла

В Україні тривають екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії, які призводять до проблем із мобільним зв’язком та інтернетом. Коли електрика відсутня – рятуються генераторами та акумуляторами.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Дніпро.

Оператори пояснили, що робота обладнання мобільного зв`язку та інтернету залежить від стабільного електропостачання в енергомережах. В разі аварійних відключень для живлення базових станцій використовують акумулятори та генератори. Це дозволяє обладнанню працювати кілька годин без «підзарядки». Втім, коли відбувається перезапуск та підзарядка станцій, тимчасово може зникати зв‘язок.

Через перебої енергопостачання може не працювати також домашній Інтернет та телебачення. До того ж знижується і швидкість мобільного інтернету. Річ у тім, що кабель проходить через кілька будинків. Тому іноді причиною відсутності сервісів є відключення електропостачання не за вашою адресою, а там, де розташоване обладнання.

Також через відсутність електроенергії збільшується навантаження на мобільну мережу, оскільки ті, хто користувалися домашнім інтернетом, переходять на мобільний, а це теж призводить до перебоїв.

В разі критичної ситуації кожен оператор в певному регіоні самостійно вирішує, як врятувати мережу від перевантажень і протримати живлення станцій якомога довше. Він може відключити мобільний інтернет, залишивши тільки голосовий зв’язок.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі стартувало громадське обговорення перейменування вулиць. Детальніше – тут.

Антон Мачула, Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас