ЖИТТЯ

Як беспечно користуватись туристичною газовою плитою

Через відключення світла почастішали випадки пожеж у квартирах через газові туристичні паяльники. Вони виручають, коли немає світла, а на кухні електроплита. Варто пам’ятати, що користуючись цим приладом, варто дотримуватися певних правил. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпро ОДА.

Розташовувати газові пальники варто за пів метра до предметів вжитку. Якщо мова про обігрівачі – відстань треба збільшити вдвічі. В жодному разі не ставте його на електроплиту – тільки пряма вертикальна поверхня. Саме на ній має стояти пристрій, коли ви вмикаєте подачу газу. Робити це, тримаючи пальник у руках, – небезпечно.

Використовувати газовий паяльник краще у добре провітреному приміщенні. Температура має бути кімнатною. Дотримуватися цього правила варто і під час зберігання та транспортування приладу. Жодних перепадів температур не має бути – ні морозу, ні прямих сонячних променів. Інакше – балон з газом може вибухнути.

Перед використанням пальника перевірте щільність з’єднання балона й пристрою. А ще – їхню цілісність. Продукцію треба використовувати сертифіковану і тримати її подалі від дітей.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі та районі можуть продавати небезпечне для здоров’я печиво. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас