ЖИТТЯ

Дії окупантів призвели до зупинки унікального тренажера для персоналу на окупованій ЗАЕС

Через російських військових на ЗАЕС не працює повномасштабний тренажер (ПМТ). На ньому відпрацьовують навички, необхідні для роботи на атомному об’єкті. Окупанти навмисне блокують доступ до робочих місць інструкторам ПМТ, оскільки вони відмовилися співпрацювати з ворогом та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

Про це повідомляється в Telegramканалі “Енергоатом”, передає Інформатор.

Підготовка та підтримання кваліфікації на ПМТ є важливою для безпеки АЕС складовою експлуатаційної діяльності та має проводитися систематично, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички.

Підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС і навчати його рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України, йдеться у повідомленні.

Оскільки повномасштабний тренажер зараз не може повноцінно функціонувати, українські атомники невідомо скільки часу не матимуть можливості ані навчатися, ані підвищувати кваліфікацію, і це загрожує безпечності експлуатації найбільшого в Європі ядерного об’єкта.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькому напрямку армія рф обстріляла 25 населених пунктів. За три тижні до Запоріжжя дісталися п’ятеро людей, яких окупанти “депортували” з окупованої території. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас