ВЛАДА

У ЦНАПі Нікополя з’явився портативний дефібрилятор

Якщо вам раптово стане зле у Нікопольському ЦНАПі, на допомогу вам прийдуть його співробітники. Справа в тому, що вони пройшли інструктаж по користуванню портативним дефібрилятором, який встановили у Центрі надання адміністративних послуг. Цей пристрій не залежить від електроенергії. І може врятувати життя. 

Про це повідомила пресслужба Нікопольської міської ради, передає Інформатор.

Нікопольський Центр надання адміністративних послуг отримав від посольства Швейцарії в Україні автоматичний портативний дефібрилятор. В разі необхідності співробітники центру зможуть надати екстрену домедичну допомогу відвідувачам.

Дефібрилятор автоматичний, портативний та простий у користуванні. Його застосовують в екстрених випадках – якщо у людини зупинилося серце. Пристрій не залежить від електроенергії.

Така допомога – частина швейцарсько-української програми EGAP Фонду Східна Європа.

«Це обладнання врятує життя. Будь-яка людина, пройшовши мінімальне навчання, зможе їм користуватися. Він безпечний та не спрацьовує, якщо у людини б’ється серце. Там є автономна батарея, яка розрахована на 5 років роботи. Її потім можна замінити», – розповів координатор програми.

Частина співробітників вже пройшли інструктаж, як користуватися приладом й надавати першу допомогу, та отримали відповідні сертифікати.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі розширили програму «Доступні ліки»: як їх отримати. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас