ЖИТТЯ

У Нікополі розширили програму «Доступні ліки»: як отримати

У Нікополі розширили програму «Доступні ліки» препаратами проти хронічних обструктивних захворювань легень. Такі захворювання є найчастішою причиною інвалідизації і летальності серед усіх захворювань респіраторної системи. У хворих спостерігається ускладнене дихання, важка задишка, хронічний кашель.

Про це повідомляє пресслужба міської ради Нікополя, передає Інформатор.

Однією з найчастіших причин хронічних захворювань легень є куріння. Щоб отримати безоплатні ліки у разі хронічних захворювань легень необхідно вернутися до свого сімейного лікаря.

Якщо зв’язок з лікарем втрачений або ви змінили місце проживання – можна піти до сімейного лікаря чи терапевта у найближчому медичному закладі, який має договір з НСЗУ (для внутрішньо переміщених осіб декларація не обов’язкова). Далі – отримати у лікаря рецепт на «доступні ліки».

На час воєнного стану лікар може виписати як електронний рецепт, так і паперовий. Паперовий рецепт лікар випише, якщо в медзакладі немає світла або доступу до Електронної системи охорони здоров’я.

Звернутися з рецептом до будь-якої аптеки, яка відпускає препарати за програмою «Доступні ліки» за договором з НСЗУ, та отримати їх.

Раніше ми повідомили про те, що лікарня Дніпрорудного переповнена пораненими окупантами. Подробиці – тут.

Альона Антонова

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас