ЖИТТЯ

Загарбники не мають змоги запустити енергоблоки Запорізької АЕС

Через відмову частини українського персоналу Запорізької АЕС співпрацювати з окупантами, а також брак власних кадрів росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції. Натомість вони зводять укріплення і будують військові споруди

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

В кадровий дефіцит росіяни самі себе загнали через блокування доступу на станцію майже 1500 українським працівникам ЗАЕС, які відмовились отримувати російські паспорти і підписувати договір із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» або іншим підприємством росатома. Аби поліпшити власне становище, загарбники шукають для ЗАЕС «нових» атомників на території рф та готові розселяти майбутніх працівників у націоналізовані, а точніше — примусово забрані, квартири енергодарців, які виїхали з окупованого міста.

Запустити блоки окупантам заважає і поступова деградація спеціалізованого обладнання, яку окупанти спричинили через недотримання необхідного температурного режиму. Однак активність окупантів проявляється в іншому. Навколо енергоблоків Запорізької АЕС та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива вони продовжують зводити укріплення і будувати військові споруди.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодар для окупантів привезли хірургів. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас