Нікополь До сайту

У Нікополі медики врятували 54-річного чоловіка, у якого двічі зупинилося серце

19 січня, до “швидкої” звернувся 54-річний мешканець Нікополя. Чоловік був вдома один, та телефонуючи на “103” поскаржився на на сильний біль в грудній клітці.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Лариси Беданцевої.

Реклама

Чоловік самостійно відкрив двері квартири, сів на диван, почав розповідати медпрацівникам про своє самопочуття і раптово втратив свідомість. Було констатовано клінічну смерть.

Медпрацівники зразу ж розпочали заходи із серцево-легеневої реанімації. Водій допоміг їм швидко доставити в квартиру із автомобіля всю необхідну апаратуру, у пацієнта на моніторі електрокардіографа виявлено великохвильову фібриляцію шлуночків. Тричі провели електродефібриляцію, добилися відновлення серцевого ритму, через 12 хвилин від початку реанімаційних заходів, хворий прийшов до тями.

Бригада інтенсивної терапії

У Нікополі медики врятували 54-річного чоловіка

Медики продовжуючи лікування пацієнта, викликали собі на допомогу бригаду інтенсивної терапії, яка прибула через 9 хвилин. Хворого підготували до госпіталізації, бригада інтенсивної терапії вирушила в стаціонар. Підчас транспортування у хворого знову виникла зупинка серцевої діяльності і знову ж на екрані монітора електродефібрилятора вималювалася великохвильова фібриляція шлуночків. Після єдиного сеансу дефібриляції ритм у хворого відновився, реанімаційні заходи тривали 2 хвилини. Пацієнта доставили в стаціонар, передали медичним працівникам реанімаційного відділення лікарні.

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі з палаючої квартири надзвичайники врятували 86-річну жінку. Детальніше – тут.

Анна Томілова

Реклама