ЖИТТЯ

У Нікополі медики врятували 54-річного чоловіка, у якого двічі зупинилося серце

19 січня, до “швидкої” звернувся 54-річний мешканець Нікополя. Чоловік був вдома один, та телефонуючи на “103” поскаржився на на сильний біль в грудній клітці.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Лариси Беданцевої.

Чоловік самостійно відкрив двері квартири, сів на диван, почав розповідати медпрацівникам про своє самопочуття і раптово втратив свідомість. Було констатовано клінічну смерть.

Медпрацівники зразу ж розпочали заходи із серцево-легеневої реанімації. Водій допоміг їм швидко доставити в квартиру із автомобіля всю необхідну апаратуру, у пацієнта на моніторі електрокардіографа виявлено великохвильову фібриляцію шлуночків. Тричі провели електродефібриляцію, добилися відновлення серцевого ритму, через 12 хвилин від початку реанімаційних заходів, хворий прийшов до тями.

Бригада інтенсивної терапії

Бригада інтенсивної терапії

У Нікополі медики врятували 54-річного чоловіка

У Нікополі медики врятували 54-річного чоловіка

Медики продовжуючи лікування пацієнта, викликали собі на допомогу бригаду інтенсивної терапії, яка прибула через 9 хвилин. Хворого підготували до госпіталізації, бригада інтенсивної терапії вирушила в стаціонар. Підчас транспортування у хворого знову виникла зупинка серцевої діяльності і знову ж на екрані монітора електродефібрилятора вималювалася великохвильова фібриляція шлуночків. Після єдиного сеансу дефібриляції ритм у хворого відновився, реанімаційні заходи тривали 2 хвилини. Пацієнта доставили в стаціонар, передали медичним працівникам реанімаційного відділення лікарні.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі з палаючої квартири надзвичайники врятували 86-річну жінку. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас