ЖИТТЯ

В Енергодарі окупанти збираються використовувати місцевих мешканців як живий щит під час оборони міста

В Енергодарі російські окупанти облаштовують казарми та склади боєприпасів у підвалах житлових будинків. Таким чином, прикриваючись енергодарцями, загарбники намагаються убезпечити своїх військових у разі наступу ЗСУ.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

В Енергодарі фіксують непоодинокі випадки, коли військові рф використовують підвали цивільних приміщень як місця постійної дислокації, облаштовуючи їх навіть ліжками. Наприклад, у підвалі будівлі, в якій розташоване Управління соціальних програм, по вулиці Курчатова, 10. Там зараз мешкають близько 50 окупантів.

Крім того, в Енергодарі постійно заносять у підвали житлових будинків якісь великі коробки – ймовірно, зі зброєю чи вибухівкою. Це відбувається в темну пору доби, причому, поки триває «процес», кілька окупантів наглядають за вікнами будинку, щоб убезпечитися від небажаних випадкових очевидців. Такі «нічні роботи» помітили відразу в кількох житлових будинках п’ятого та сьомого мікрорайонів.

«Усвідомлюючи, що Збройні сили України не цілитимуть по житлових об’єктах, окупанти саме тому облаштовують в них свої казарми та склади зі зброєю і боєкомплектами: щоб уберегти себе й боєприпаси», — зазначають у “Енергоатомі”.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізьку АЕС прибула п’ята команда МАГАТЕ. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас