ЖИТТЯ

На Запорізьку АЕС прибула п’ята команда МАГАТЕ

Цього тижня на Запорізьку АЕС прибула нова група з трьох експертів Міжнародного агентства з атомної енергії замість попередньої, яка пробула там кілька тижнів. Це вже п’ята команда агентства на окупованій ЗАЕС.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

В агентстві зазначають, що наступного тижня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі приїде до України, щоб забезпечити постійну присутність експертів із ядерної безпеки на всіх об’єктах атомної енергетики. Він відвідає Південно-Українську та Рівненську АЕС, а також Чорнобильський майданчик, щоб розпочати роботу місій, що складаються з двох експертів МАГАТЕ на кожному з об’єктів.

«МАГАТЕ вже має постійну присутність до чотирьох експертів на найбільшій в Україні АЕС, Запорізькій АЕС, а група з двох осіб також буде розміщена на Хмельницькій АЕС найближчими днями», — йдеться в повідомленні.

Невдовзі МАГАТЕ буде постійно присутнє на всіх об’єктах атомної енергетики України, включно з Чорнобильською АЕС. Загалом кількість експертів агентства в Україні зросте до 11-12. Експерти з ядерної безпеки будуть стежити за ситуацією на станціях, оцінювати їхнє обладнання та інші потреби, надавати технічну підтримку та консультації і повідомляти про свої висновки в штаб-квартиру МАГАТЕ.

Також наступного тижня глава агентства зустрінеться з українськими високопосадовцями у Києві щодо його пропозиції створити захисну зону навколо Запорізької АЕС.

Раніше ми повідомили про те, що змінивши юридичну адресу Запорізької АЕС окупанти намагаються підкреслити приналежність станції до рф. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас