ЖИТТЯ

Окупанти збираються «посилити» Запорізьку АЕС фахівцями з російських атомних станцій

Російські загарбники заявили, що на окупованій ними Запорізькій АЕС відкрито вакансії на посади керівників та інженерно-технічних фахівців з обслуговування енергоблоків. Відповідне повідомлення з’явилось 13 січня. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Окупанти мають намір «посилити» Запорізьку АЕС фахівцями російських атомних електростанцій, побудованих за проєктами, аналогічними ЗАЕС. Зокрема, загарбники опублікували перелік з 12 вакансій, серед яких провідний інженер з управління реактором, провідний інженер з управління турбіною, інженер з експлуатації реакторного обладнання та інші.

«На станцію чекають великі зміни. Вже цього року мають розпочатися роботи, пов’язані як з ремонтною кампанією, так і продовженням термінів експлуатації енергоблоків №1, 2 та 6», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що окупанти позбавили доступу на Запорізьку АЕС майже 1500 співробітників, які відмовилися отримувати російські паспорти та підписувати договір з росатомом. Замість них загарбники шукають нових працівників для АЕС на території рф, при цьому готуючи житловий фонд Енергодара для майбутнього персоналу шляхом «націоналізації» квартир місцевих жителів, які виїхали.

Раніше ми повідомили про те, що змінивши юридичну адресу Запорізької АЕС окупанти намагаються підкреслити приналежність станції до рф. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас