ЖИТТЯ

Рафаель Гроссі знову відвідає Україну і росію, аби продовжити перемовини щодо демілітаризації ЗАЕС

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наступного тижня прибуде до України. Він планує провести зустріч з високопосадовцями щодо демілітаризації Запорізької АЕС. Після цього він має намір вирушити до росії.

Про це глава МАГАТЕ заявив вчора, 11 січня, під час прямого ефіру на італійському телеканалі Rainews24. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Гроссі зазначив, що на Запорізькій АЕС «грають з вогнем», тому він хоче домогтися угоди між Україною та росією щодо зони безпеки навколо станції.

«Ця угода не є неможливою, тому що ядерна аварія ні в чиїх інтересах, навіть росіян», — підкреслив Гроссі.

Він додав, що наступного тижня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

«Згодом сподіваюся потрапити до москви. Станція українська, але під контролем росії, це реальність. І я повинен працювати з ними обома», — сказав Гроссі.

Раніше ми повідомили про  те, що МАГАТЕ повідомило про тривожний рівень втоми працівників Запорізької АЕС. Загарбники позбавили 1500 працівників доступу до Запорізької АЕС.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас