ЖИТТЯ

До Землі наближається рідкісна зелена комета

Вперше за 50 тисяч років нещодавно відкрита комета з’явиться на нічному небі. Зараз вона проходить через внутрішню частину Сонячної системи. До 12 січня комета максимально наблизиться до Землі. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

Зараз комета проходить через внутрішню частину Сонячної системи. Вона максимально наблизиться до 12 січня, а потім пролетить повз Землю, здійснюючи найближче проходження між 1 і 2 лютого 2023 року.

Якщо комета C/2022 E3 (ZTF) продовжуватиме яскравіти, як зараз, її можна буде побачити на темному небі неозброєним оком. Загалом її можна буде спостерігати у бінокль або телескоп під час проходження повз Землю. За даними NASA, спостерігачі в Північній півкулі зможуть знайти комету в небі, коли вона буде рухатися в напрямку північного заходу протягом січня. C/2022 E3 (ZTF) стане видимою для спостерігачів у Південній півкулі на початку лютого 2023 року.

Комета має вік близько 50 тисяч років. Це означає, що востаннє вона наближалася до нашої планети під час верхнього палеоліту на Землі. Тобто останні люди, які могли помітити цю комету були ранніми Homo Sapiens, які жили під час останнього льодовикового періоду.

Раніше ми повідомили про те, що для дітей Нікопольського району в бомбосховищах влаштували свято. Детальніше тут.

Джерело: NASA

Джерело: NASA

Джерело: NASA

Джерело: NASA

Владлена Мачульская 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас