ЖИТТЯ

Приготувати їжу і не підірвати будинок: як правильно користуватися газовим пальником

Під час відключень світла почала зростати кількість вибухів в квартирах. Однією з причин цих нещасних випадків є неправильне використання газових пальників, призначених для застосування на відкритому повітрі. Туристичні газові пальники не розраховані на тривале горіння та приготування їжі у великому посуді. Тривале горіння може призвести до перегріву та вибуху балона. Великий посуд нагрівається та поширює тепло на балон, через що той може вибухнути.

Про це повідомила пресс-сулжба Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Якщо ви все ж таки наважилися використати туристичний пальник вдома, дотримуйтесь цих правил, щоб не наробити біди:

  • Забезпечте вентиляцію у приміщенні, де використовується пальник. Наприклад, можна відкрити вікно на провітрювання.
  • Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на декілька хвилин. Полумʼя може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку.
  • Від’єднуйте балон від туристичної плитки після приготування. Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури.
  • Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Тільки для підігріву води або порції їжі в невеликому посуді.
  • Якщо під час користування пальником, ви ставите його на електричну плиту, перевірте, чи вона вимкнена. Приберіть пальник із плити, як тільки закінчили ним користуватись.
  • Не зберігайте балон на холодному балконі.

Раніше ми повідомили про те, що рятувальники Дніпропетровщини допомогли жінці зняти з пальця каблучку. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас