Нікополь До сайту

Окупанти посилюють тиск на працівників критичної інфраструктури Енергодару

Ситуація в Енергодарі залишається складною. В Енергодарі окупанти посилюють тиск на мирних мешканців, працівників комунальних підприємств та атомної електростанції.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодара”.

Реклама

Загарбники намагаються примусити працівників ЗАЕС підписувати договори з експлуатуючою організацією від «росатому», але персонал тримається. Має місце й фізичний тиск, людей викрадають прямо з роботи. Вже навіть не на десятки, а на сотні йде перелік тих осіб, які побували в катівнях. Ще багато людей, в тому числі й працівників атомної станції, там залишаються. Серед них — ті, хто не погоджуються підписувати контракти з ворогом та мають проукраїнську позицію.

Загалом ситуація в Енергодарі залишається складною. Окупанти не дають підключити ЗАЕС до енергетичної системи, щоб забезпечити тепловою енергією хоча б місто, тому енергодарці змушені мерзнути у своїх домівках. Наразі температурний режим в помешканнях містян складає близько 10-15 градусів тепла.

Також окупанти блокують виїзд мирних мешканців на територію, підконтрольну Україні. Всілякі спроби чинної влади доставити в місто гуманітарну допомогу та ліки.

Реклама

Активних рухів в напрямку депортації мирного населення міста з боку окупантів не спостерігається. Але загарбники пропонують своїм поплічникам-колаборантам, працівникам окупаційних адміністрацій тимчасово виїхати зі своїми родинами до Криму.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти перешкоджають включенню енергоблоків Запорізької АЕС. Детальніше тут.

Анна Томілова

Реклама